2008 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Pranešimas spaudai - renginys Airijoje

Į dangų paleidę šimtus balionų Airijos lietuviai siuntė linkėjimus sergantiems vaikams


Rugsėjo 28d., sekmadienį, Dubline įvyko pirmoji pasaulinio paramos projekto „Mažųjų svajotojų klubas“ akcija, subūrusi lietuvius iš visos Airijos. Į dangų paleisti šimtai balionų sergantiems Lietuvos vaikams tarsi pasiuntė žinią, kad jie yra ne vieni.

Gerumo akcijos proga, Šv. Andriejaus bažnyčioje susirinkusiems tautiečiams Šv. Mišias aukojo Airijos lietuvių Sielovados kapelionas kunigas Egidijus Arnašius ir svečias iš Lietuvos prelatas Alfonsas Svarinskas. Melstasi už visus vaikus, kenčiančius nuo vėžio, maldomis bei giesmėmis linkėta jiems stiprybės ir sveikatos. Po Šv. Mišių aukos, gavę po spalvingą balioną, visi pakviesti į šventę LR ambasadoje.

Foto: Monika Mitkutė

Foto: Monika Mitkutė

Gausiai susirinkusius vaikučius, tėvelius bei kitus, panorusius prisidėti prie kilnaus tikslo, sveikino projekto globėja LR ambasadorė Airijoje Izolda Bričkovskienė: „Nieko žemėje nėra brangiau už žmogaus gyvybę ir nieko nėra liūdniau už nuskriaustą sergantį vaikutį. Jeigu mes visi daugiau svajotume, šioje žemėje būtų šviesiau ir truputėlį linksmiau“.

Foto: Edgaras Donela

Sveikinimo kalbas atsiuntė Airijos lietuvių bendruomenės pirmininkė Jurga Vidugirienė bei Airijos vaikų bei sveikatos apsaugos ministrė Mary Harney, apgailestavusios negalinčios dalyvauti šventėje. Savo laiške ministrė pasveikino visus neabejingus šiai gražiai gerumo akcijai bei pasidžiaugė, jog šiuolaikinės technologijos vis labiau žengia į priekį ir yra išgydoma vis daugiau vėžio atvejų. Tuo tarpu J.Vidugirienė teigė esanti laiminga, jog Airijos lietuviai ėmėsi tokios kilnios iniciatyvos ir sakė tikinti, jog šis projektas kasmet suburs vis daugiau pasaulio lietuvių ir bus išpildyta dar daugiau sergančių vaikų svajonių.

Foto: Monika Mitkutė

Dainomis ir šokiais susirinkusiuosius linksmino Airijos lietuvių folkloro ansamblis „Dobilas“, o šventę vainikavo į dangų paleisti šimtai balionų, sukėlusių ir ašarų, ir šypsenų bangą. Po kylančais balionais parduotuvių tinklo „Lituanica“ paslėpta dėžė ledų maloniai nustebino šventėje dalyvavusius vaikus.

Foto: Edgaras Donela

Foto: Edgaras Donela

Foto: Edgaras Donela

Lietuvoje veikiantis Juliuko labdaros ir paramos fondas renka pinigus vėžiu sergantiems Lietuvos vaikams ir pildo jų svajones.

„Mažųjų svajotojų klubas“ – tai Juliuko fondo ir Airijos lietuvių fotoklubo „Fotomanai.LT“ organizuojamas pasaulinis projektas, skirtas atkreipti visuomenės dėmesį į vėžiu sergančių vaikų problemą, garsinti Juliuko fondą ir vienyti pasaulio lietuvių bendruomenes. Prie projekto šiemet prisijungė septynios šalys: Urugvajus, Kanada, Airija, Anglija, Belgija, Vokietija, Lenkija ir, žinoma, Lietuva.

Šventės akimirkas fiksavo fotografai ir operatoriai, o spalio 5 d. 19 val. šventinio paramos renginio “Padovanok man ateitį” metu LNK televizija jas parodys mūsų tautiečiams Lietuvoje.

Daugiau informacijos ieškokite internete: www.mazujusvajotojuklubas.blogspot.com
www.juliukofondas.lt

Komentarų nėra: