2008 m. spalio 3 d., penktadienis

Panevėžio vyskupija prisidėjo prie Juliuko fondo akcijos

Gavęs pasiūlymą dalyvauti renginyje, Panevėžio vyskupijos Gyvojo Rožinio draugijos komitetas nusprendė sergantiems vaikams padėti bendra malda.
Todėl buvo kreiptasi į Rožinio narius ir visų vyskupijos parapijų geros valios žmones, kviečiant rugsėjo 28 dieną, sekmadienį, melstis už sergančius vaikus, o ypač tuos, kurie serga onkologinėmis ligomis. Apie tai buvo informuoti visų dekanatų dekanai, parapijų kunigai, mokyklų tikybos mokytojai.
Organizuojant renginį norėta, kad į bažnyčias susirinktų kuo daugiau vaikų ir jaunimo. Tai jiems padėtų suprasti, kad žemėje yra skausmo ir kančios. Šalia jų, sveikų ir laimingų, taip pat yra vaikų, kurie serga, kenčia, o jie savo bendraamžiams gali padėti nuoširdžia malda.
Tą sekmadienį apie 70% vyskupijos dekanatų parapijų bažnyčiose šia intencija buvo aukojamos šv. Mišios, kuriose meldžiama Aukščiausiąjį sveikatos, ištvermės sergantiems vaikams, o jų tėvams, artimiesiems bei juos gydantiems ir prižiūrintiems - stiprybės, ramybės bei kantrybės. Taip pai Gyvojo Rožinio draugijos vadovai prieš Sv. Mišias arba po jų visus pakvietė Rožinio maldai. Buvo meldžiama švč. Mergelės Marijos globos ir užtarimo sergantiems vaikams bei jų artimiesiems.
Džiugu, kad Panevėžio vyskupijos tikintieji neabiejingi kitų skausmui. Gausiai dalyvavo šv. Mišiose suaugę, moksleiviai, jaunimas. Po renginio, pagal galimybę,vaikai gavo balionus su Juliuko fondo simboliais, Gyvojo Rožinio nariai įsipareigojo savaitę iki spalio 5d. papildomai šia intencija melstis Rožinio malda. O Panevėžio Kristaus Karaliaus Katedros, Rokiškio m., Kupiškio dekanato Subačiaus, Palėvenės parapijų tikintieji maldos lapelius maldai už sergančius vaikus.

Komentarų nėra: